Kurum Adı : Emine Rasim Özkaya İlkokulu
Faks : 03123689916
WEB Adresi : http://eminerasimozkayailkokulu.meb.k12.tr
Adres : Hürel Mah. Şehit İdris Yılmaz Cad. No 2 Mamak/ ANKARA Saimekadın Tren Köprüsü Yanı, Eski adı Esentepe ilköğretim Okuludur.

VİZYON
Öğrencilerimizin zeka düzeyleri kabiliyetleri ölçüsünde en üst düzeye çıkararak onların eğitimine karşı olumlu tutum geliştirmeleri sağlamak ve teknolojinin en son teknikleriyle yenilikçi toplum tarafından benimsenen ve örnek gösterilen eğitim ve öğretim yuvası olmaktır.

MİSYON
Karşılaştığı sorunlara akılcı çözümler üreten,hür ve demokratik düşünen,bilimsel metotlarla eğitilmiş ,çağdaş düşünce yapısına sahip,yaratıcı,bilinçli ve kendine güvenen bireyler yetiştirmektir

Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı :

Derslik Sayısı : Atölye-İşlik Sayısı :
Fen Laboratuarı Sayısı : BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
Isınma Şekli : KALORİFER
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 9.00 - 14.20
Misafirhane
Bina Kodu : İnternet Bağlantısı :

LOJMAN BİLGİLERİ
Lojman Sayısı :
Lojman Bilgisi :

YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 3 Km, İlçe Merkezine 1 Km uzaklıktadır.
Ulaşım : Mamak caddesi üzerinde yer alan okulumuza Banliyo Treni ile Saime kadın Tren istasyonunda inilerek. Mamak´a giden tüm dolmuş ve otobüsler okulumuzun önünden geçmektedir.(355,357,361,351,357 numaralı otobüsler)
Yerleşim Yeri Bilgisi : Hürel Mah. Şehit İdris Yılmaz Cad. No 2 Mamak/ ANKARA